Stroganoff cu carne de vita si orez basmati

de donpablo in Vita, 8 Noi 2013 | 5751 vizualizari

 

Stroganoff cu carne de vita este o reteta delicioasa de origine rusa.
Exista doua legende despre originea acestei retete.
Una ar fi ca un bucatar francez ar fi gatit contelui Pavel Stroganoff adaugand retetei clasice iaurt si smantana si a avut un mare succes iar alta ar fi ca un medic pe numele Stroganoff ar fii tratat-o pe imparateasa Maria ce era intoxicata cu hering cu o dieta pe baza de carne de vita, ceapa si smantana.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr. orez basmati
  • 1 lingurita cimbru
  • 200 gr. spanac
  • 2 cepe rosii
  • 3-4 castraveciori murati in otet
  • 1 legatura patrunjel
  • 300 gr. ciuperci
  • 3 catei usturoi
  • ulei de masline
  • 400 gr. muschi vita
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 50 ml. coniac
  • 4 linguri de iaurt grecesc
  • 100 ml. lapte
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stroganoff cu carne de vita si orez basmati:

Se pune orezul la fiert in 600 ml. apa. Se adauga lingurita de cimbru.

Cand apa incepe sa fiarba se lasa focul mic si se pune capacul. Se lasa la fiert 10 min. Cand orezul s-a fiert se pune imediat spanacul deasupra se acopera si se lasa ca spanacul sa se inmoaie in caldura orezului.

Separat se taie castraveciori murati feliute si ceapa rosie rondele. Se pun intr-un castron impreuna cu patrunjelul tocat marunt se amesteca bine si se adauga putina sare si o lingura de otet din borcanul de castraveciori.

Intr-o tigaie se pune uleiul de masline se lasa sa se incinga si apoi se pun ciupercile taiate, putina sare si se amesteca. Se adauga catei de usturoi zdrobiti si se lasa sa se caleasca. Cand ciupercile sunt gata peste ele se pune cam 2/3 din salata de castraveciori si ceapa dupa ce s-a scurs de excesul de lichid, se amesteca bine si dupa ce s-a calit se pune separat intr-un castron.

Se taie carnea fasii se presare peste sare, piper si boia si se amesteca bine.apoi se pune intr-o tigaie in ulei de masline si se prajeste. Cand e aproape gata se adauga coniacul si se lasa pana ce alcoolul se evapora. Peste acest continut se adauga salata calita, iaurtul si laptele. Se amesteca bine si se lasa pana ce sosul se ingroasa putin.

Pe un platou se pune in aceasta ordine: spanacul. orezul, carnea si salata din tigaie cu tot cu sos (sosul sa fie scurs pe tot orezul) si deasupra se presara restul de salata necalita.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Stroganoff cu carne de vita si orez basmati" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rasol de vitel cu ardei gras